Балкан води във Варна, футболистите на Черно море подкрепят баскетболистите

Отборите на Черно море Тича и Балкан играят в мач от втория кръг на Sesame Национална баскетболна лига. Срещата стартира в 13:00 часа в зала "Христо Борисов" във Варна, а Sportal.bg ви дава възможност да я проследите на живо.

Добрата новина за "моряците" е завръщането на Иван Спиров в състава, след като той пропусна голяма част от предсезонната подготовка заради проблем с глезена.В спортното съоръжение в морската столица срещата гледат и част от футболистите на Черно море - Даниел Димов, Влатко Дробаров и Пламен Илиев.

ПЪРВА ЧАСТСрещата започна с мощна забивка на Иван Гаврилович, който откри сметката на Балкан (2-0). След малко повече от минута игра Джон Флорвиъс беше фаулиран, но се разписа само при един от наказателните удари. След това Къртис Джоунс направи разликата 3 точки в полза на гостите от Ботевград (4-1), а играчите на Черно море допуснаха доста грешки за малкото време изминало от началото на мача. Въпреки това тройка на Родни Първис изравни резултата (4-4) и "взриви" залата във Варна. Мачът започна да се изнервя още от самото начало, като 2:30 минути след началото й Цветомир Чернокожев получи техническо нарушение след бурна реакция след нарушение срещу Иван Гаврилович, който от линията за фаулове даде аванс от 2 точки на Балкан (6-4). Николай Стоянов изравни резултата (6-6). Иван Спиров се появи в игра, заменяйки Чернокожев, който набързо натрупа два фаула. Дахуан Граф наниза тройка, за да даде преднина от точка на "моряците" (9-8). Малко след това Гаврилович отново изведе Балкан напред (10-9), а убийствена забивка на Флорвиъс направи резултата 11-10 в полза на домакините. Къртис Джоунс отвърна с кош, а надлъгването във Варна продължи. Близо 3 минути преди края Черно море поведе със 17-12. Балкан бързо стопи изоставането си на 3 точки (14-17). Гостите направиха обрат (18-17), след тройка на Кори Рийвс. След 10 минути игра Балкан водеше с 20-18.

ВТОРА ЧАСТМного бързо Балкан успя да поведе с 24-18, а Джон Флорвиъс намали изоставането на "моряците" на 4 точки (20-24). Николай Грозев обаче отново увеличи аванса на гостите на 6. Флорвиъс намали на 4. Грозев вдигна на 6 точки, но тройка на Първис стопи пасива на варненци на 3 точки (25-28), но за кратко. Точна стрелба от далечно разстояние на Константин Тошков отново върна по-сериозната преднина на Балкан (31-25). Старши треньорът на Черно море получи техническо нарушение заради претенции за нарушение срещу Джон Флорвиъс, а Тошков направи разликата 7 точки в полза на Балкан. След това разликата скочи на 9 точки. Тайър Маршал направи преднината двуцифрена за първи път в мача, давайки аванс от 11 точки на ботевградчани (36-25). Разликата падна до 8 точки, при оставащи малко по-малко от 3 минути до края. Разликата скочи на 12 точки (40-28) малко повече от минута преди почивката, а на нея двата отбора се оттеглиха при резултат 40-31 в полза на Балкан.

ТРЕТА ЧАСТДве минути след подновяването на играта разликата скочи до 14 точки в полза на Балкан (45-31). След това тя падна до 12 точки. Гостите направиха аванса си 16 точки (50-34), при оставащи малко повече от 5 минути до края на частта, а баскетболистите на Георги Давидов не успяват да намерят противодействие срещу съперника си.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА: Родни Първис, Джон Флорвиъс, Николай Стоянов, Дахуан Граф, Цветомир  Чернокожев БАЛКАН: Къртис Джоунс, Георги Боянов, Тайър Маршал, Иван Гаврилович, Георги Герганов

Това е дебют на варненци през новия сезон, тъй като те почиваха в първия кръг. Баскетболистите на Георги Давидов ще се борят да стартират тазгодишната кампания с успех срещу силния си съперник. В редиците на "моряците" има пет нови имена. Това Николай Стоянов, Цветомир Чернокожев и Родни Първис, които през последния сезон носиха екипа на Спартак Плевен, Джон Флорвиъс, който е настоящ шампион в Лигата с Рилски спортист, както и Дахуан Граф, който за първи път ще се подвизава по българските терени.

Ботевградчани пък имат горчив вкус от началото на сезона както в НБЛ, така и във ФИБА Къп. Те стартираха с драматична загуба с 91-92 от Берое Стара Загора новата кампания в елита на българския баскетбол, а след това отстъпиха с 40 точки разлика на Билбао на европейската сцена.Добрата новина за вицешампиона от изминалия сезон е привличането на българския национал Георги Боянов, който официално беше представена вчера и ще дебютира в морската столица.

СТАТИСТИКА НА ЖИВО - ТУК!

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти