Рилски спортист взе своето след здрава битка в Перник

Рилски спортист победи с 87-75 Миньор 2015 в мач от втория кръг на Sesame Национална баскетболна лига, изиграл се тази вечер в зала "Борис Гюдеров".

ПЪРВА ЧАСТПървите минути на срещата изглеждат като истинско дерби, като гостите поведоха с 8-5 след близо 3 минути игра. Бързо след това резултатът стана 7-8, а секунди след това последваха кош на Рилски и тройка на Васил Попов за Миньор, за да се стигне до равенство 10-10. При оставащи 4 минути до края на частта самоковци са напред в резултата с 4 точки (14-10). 2:30 минути преди края разликата скочи на 8 точки (20-12). След 10 минути игра Рилецо води с 26-14.

Междувременно от трибуните в зала "Борис Гюдеров" срещата гледа и американският баскетболист Антонио Бъркс. Гардът, който стартира сезона с Ямбол е на проби в Миньор, а до няколко дни ще стане ясно дали ще облече екипа на тима от Перник.

ВТОРА ЧАСТСлед близо две минути игра разликата е 9 точки в полза на Рилски (28-19). При малко повече от 7 минути до почивката Миньор намали пасива си на 6 точки (24-30). Минута след това разликата отново скочи на 9 точки (33-24). 3:23 минути преди края пасива на Миньор беше стопен на 3 точки (32-35), а контузия в областта на ребрата получи баскетболистът на Рилски спортист Джордан Сешън, който веднага напусна терена и получи медицинска помощ. Малко след това разликата стана само точка в полза на гостите (35-34). Борислав Младенов беше фаулиран и реализира един от фауловете за равенство (35-35), при оставащи 2:38 минути до паузата. Точна стрелба на Алекс Симеонов от далечно разстояние даде аванс от 3 точки на самоковци (38-35). Отново се стигна до равенство (38-38). На почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 43-40 в полза на Рилски спортист.

ТРЕТА ЧАСТВеднага след подновяването на играта се стигна до равенство (43-43), а малко след това тройка на Васил Попов даде аванс от 3 точки на Миньор (46-45). Рилски стопи изоставането си на точка (45-46), след около 2 минути игра. Гостите поведоха с точка (47-46), но веднага след това отново Миньор излезе напред (48-47), а гонитбата в резултата продължава. Очевидно проблемът на Джордан Сешън не е бил толкова сериозен, тъй като 3 минути преди края на частта той се появи отново на паркета. Двата отбора влизат в заключителната четвърт при резултат 64-58 в полза на Рилски.

Преди срещата с миналогодишния шампион, Миньор се раздели с един от чужденците си. Гардът Иван Делгадо напусна отбора по собствена воля без да уведоми ръководството.В състава на Любомир Киров пък всички са на линия за мача от втория кръг. Часове преди началото на срещата пък стана ясно, че шампионите са картотекирали талантливия баскетболист Иван Димитров, който може да дебютира днес.

Миньор с нова модерна придобивка в зала "Борис Гюдеров"

ПОСЛЕДНА ЧАСТСлед две минути игра преднината на гостите от Самоков е 5 точки (66-61). 6:41 минути преди края Джордан Сешън беше фаулиран, след което поиска умишлен фаул и напрежението леко ескалира, като се стигна само до словестни престрелки, след като съотборниците му успяха да го успокоят. След това американецът на Рилски спортист и треньорът на Миньор Георги Младенов си стиснаха ръцете в знак на примирие. Гостите водят със 76-64 при по-малко от 6 минути до края на срещата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:Миньор 2015: Борислав Младенов, Константин Паисиев, Васил Попов, Богдан Бринюк, Коди ШварцРилски спортист: Лакуинси Ридоу, Алекс Симеонов, Христо Бъчков, Юре Планинич, Алън Арнет

СТАТИСТИКА НА ЖИВО - ТУК!

Още от Баскетбол

Виж всички