Рой Кийн се отказа от Манчестър Юнайтед: Не съм сигурен, че там има отбор

Легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн заяви, че се е отказал от “червените дяволи”, тъй като е отчаян от поредния слаб сезон, който се очертава. Той записа с критики бившия си отбор в последния епизод в подкаста на “Скай”, в който бяха редовните участници Гари Невил и Йън Райт, а гост беше Уейн Рууни.

“След мача с Твенте. Много слаб мач. Когато играчите излизат и казват: “Мисля, че те го искаха повече от нас”. На този етап вече се отказах. Ако това са сигналите от съблекалнята, не е изненадващо, че мениджърът има проблеми и не е изненадващо, че те не печелят мачове”, заяви Кийн.

“Те ще спечелят някои мачове, но ще загубят доста. Не съм сигурен, че там има отбор. Бих се радвал да разбера каква е културата на тренировъчното игрище”, допълни той.

Кийн говори и за избора на Тен Хаг за мача с Астън Вила, завършил 0:0. Тогава наставникът пусна като титуляри Хари Магуайър и Джони Еванс. “Не може ма де връщаш постоянно към играчи, които са част от проблема. Ако си мислиш, че Магуайър е отговорът. Новите момчета трябва да получат шанс.

Юнайтед винаги е бил свързан с добри хора и характери, които могат да се справят с това да играят за клуба, но в момента не виждам подобно нещо. Не разпознавам този отбор и не разпознавам клуба. Преди няколко месеца хората казваха, че идват нови хора в ръководството и те ще решат проблемите. Изхарчиха още доста пари за нови играчи, но вървят назад”, каза още той.

Още от Футбол свят

Виж всички