"Червените" стартират изграждането на нов терен в Панчарево

Днес официално стартира изграждането на нов тренировъчен терен на клубната база на "червените" в Панчарево. Игрището на досегашния терен 3 ще бъде премахнато изцяло и на негово място ще бъде поставено ново супер модерно покритие, което ще се ползва за тренировъчен процес от различни отбори на клуба.

След премахване на всички слоеве от досегашния терен, ще се пристъпи към изграждане на нова дренажна система, модерна поливна система с възможност за програмиране на различни напоителни режими, изграждане на нов почвен слой и модерно естествено тревно покритие с чимове от последно поколение.

ЦСКА - София показа новите съблекални и ресторант на Панчарево

В съседство вече е в ход облагородяването и на допълнително пространство, върху което ще се разположи помощно игрище, чието тревно, отводнително и напоително покритие също ще са от най-висок клас. То ще е предназначено за тренировки на вратарите и загрявки на отборите с цел намаляване на натоварването на основния терен. Общата тренировъчна площ на двата ще е над 10 декара, като помощното игрище ще бъде използвано и като чимово стопанство за компенсиране на другите терени при нужда.

Планира се цялата дейност по отстраняването на досегашната земна маса и поставянето на новото покритие да се извърши в рамките на месец.

Проектът е финансиран от съвместното дружество "Спортни имоти Българска армия" между ЦСКА - София и държавата, което се грижи и за базата в Панчарево. В близките месеци се планира цялостната подмяна и на другите два тренировъчни терени на клубната база.

Снимка: cska.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти