Венци за отделянето на професионалния футбол от БФС: Ще има разправии кой колко пари да взима и как да се разпределят

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов подкрепи идеята за отделяне на професионалния футбол от БФС. Босът на "белите" все пак има едно наум, че някои клубове ще имат повече претенции от другите. Той призова да има равнопоставеност, след което коментира и темата за парите от телевизионните права.

Венци Стефанов за Заги: Искате да отида до тях да го поздравя с букет цветя ли?

"Аз мисля, че от 15-20 години се говори за това нещо. Вчера се роди най-накрая това решение. Георги Иванов, с встъпването си в длъжност, каза, че това ще бъде един от приоритетите му. Така, както е в европейските страни, така да бъде и у нас - Професионалната футболна лига да администрира първенството. Това е много хубаво нещо, но трябва да знаем едно - ако искаме наистина да стане този проект, да се осъществи и да бъде работещ, трябва всички клубове да се обединим около тази кауза, а не всеки да дърпа чергата към себе си. Аз очаквам това да се случи и още на първата сбирка на ПФЛ някои клубове да искат да бъдат по-по-най от другите.

Професионалният футбол се отделя от БФС през 2026 година

Трябва да се направи така, както е в европейските държави - да има равнопоставеност и всеки клуб да разчита, че няма да бъде сираче. Трябва всички да се обединим около тази кауза и да се види, че наистина се прави нещо сериозно. Не съм разговарял по този въпрос с Георги Иванов, знам това негово намерение. Браво, че е взел това решение, но трябва да знаем едно нещо - няма да бъде лесно. Ще има разправии кой колко пари да взима и как да се разпределят. Тези клубове, които имат по-задно класиране - страхувам се да не бъдат пренебрегвани за сметка на други.

Добрин Гьонов: Лигата трябва да намери правилния формат на първенството

Парите, които се полагат от телевизията, съм сигурен, че Георги Иванов ще направи всичко възможно клубовете да получават повече пари. На фона на това, което получават отборите в държавите около нас, нашето е трохи. Трудно се издържат футболните клубове, всичко поскъпна. Това нещо е много добър вариант, дано успеем да го отгледаме. Това зависи от всички нас. Колегите трябва да седят здраво на земята и да не хвърчат в небесата. Чудеса няма да станат, парите няма да потекат. Нивата не иска молитва, иска мотика", каза Стефанов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти