Лудогорец се откъсна на върха след труден успех над Локомотив (Пловдив)

Лудогорец се наложи над Локомотив (Пловдив) с 1:0 в двубой от 11-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Хювефарма Арена". В герой за "орлите" се превърна Рик Джонатан, който отбеляза единственото попадение в 84-тата минута.

Разградчани бяха по-добри и съвсем заслужено стигнаха до трите точки, благодарение на които вече са еднолично на върха в класирането след вчерашната загуба на Левски от Ботев (Пловдив). Резултатът можеше да е още по-изразителен, но Мартин Луков направи няколко ключови спасявания, а на два пъти и гредите помогнаха на "черно-белите".

Лудогорец влиза в паузата за националните отбори с 9 победи, едно равенство и само един допуснат гол. Тимът на Любослав Пенев няма успех вече пети пореден мач и остава на десето място в таблицата. Дебют за "смърфовете" направиха последните две нови попълнения - Марсилио и Хуан Переа.

Домакините започнаха срещата по-активно, а първият точен удар дойде в 12-ата минута. Квадво Дуа засече с глава центриране отляво, но не успя да затрудни Мартин Луков. В средата на първото полувреме Пьотровски беше изведен на добра стрелкова позиция, но Хорхе Сегура се намеси решително и с шпагат блокира шута на капитана на Лудогорец.

Секунди преди почивката Дерой Дуарте се извиси над всички при корнер в наказателното поле на Локомотив, но изстрелът му попадна право в ръцете на Луков.

В 52-рата минута Агибу Камара се озова очи в очи с противниковия страж, но не си пое топката по най-добрия начин и това позволи на Мартин Луков да се намеси. При ситуацията двамата се сблъскаха тежко, вследствие на което халфът на "орлите" получи жълт картон.

Малко след като измина час игра от началото на двубоя Диниш Алмейда нанесе опасен удар с глава, но вратарят на "смърфовете" се отличи със страхотно спасяване и не позволи кълбото да премине голлинията с пълния си обем.

Последваха още няколко добри намеси на Луков - първо при изстрел на Дени Групев, а след това и на Ерик Маркус. Последният беше много близо до това да открие резултата в 69-ата минута, но шутът му профуча на сантиметри от десния страничен стълб.

В 76-ата минута Ивайло Чочев засече центриране на Кайо Видал и с глава разтресе горната греда от близко разстояние.

В 84-тата минута домакините поведоха. Рик Джонатан направи индивидуален пробив към центъра на терена, след което шутира от дистанция и този път Мартин Луков допусна топката да премине зад гърба му.

Малко след това "черно-белите" пропуснаха отлична възможност да изравнят, тъй като Кристиян Пешов беше оставен непокрит в наказателното поле, но ударът му не намери целта.

В добавеното време на срещата Рик Джонатан се откъсна сам срещу Луков, но този път стреля покрай вратата. В 94-тата минута удар на Рик се отклони във футболист на Локомотив и срещна страничната греда.

ЛУДОГОРЕЦ 1:0 ЛОКО (ПЛОВДИВ)

1:0 Рик Джонатан (84)Стартови състави:

ЛУДОГОРЕЦ: 39. Хендрик Бонман, 17. Сон, 4. Диниш Алмейда, 24. Оливие Вердон, 14. Дени Групер, 20. Агибу Камара, 23. Дерой Дуарте, 6. Якуб Пьотровски, 7. Рик Джонатан, 77. Ерик Маркус, 9. Квадво Дуа;

ЛОКО (ПЛОВДИВ): 88. Мартин Луков, 44. Ангел Лясков, 91. Хорхе Сегура, 3. Калоян Костов, 71. Оливер Камдем, 33. Георги Каракашев, 6. Христо Иванов, 17. Николас Пенев, 80. Марсилио, 14. Димитър Илиев, 9. Хуан Переа

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти