Нюкасъл си осигури среща с Челси за "Карабао Къп" след минимален успех над четвъртодивизионен тим

Нюкасъл очаквано победи АФК Уимбълдън на "Сейнт Джеймсис Парк" и се класира за 1/8-финалите на "Карабао Къп", където ще срещне Челси. Неочакваното бе, че този успех дойде с минимален резултат - 1:0, и то след гол от дузпа, реализирана от Фабиан Шер. Двубоят трябваше да се изиграе на 24 септември на стадиона на четвъртодивизионния тим, но теренът буквално пропадна след проливните дъждове в Лондон и така домакинството бе разменено.

Тотнъм срещу Манчестър Сити на 1/8-финалите на "Карабао Къп"

Еди Хау очаквано предприе доста ротации, като мениджърът на "свраките" бе направил осем промени в сравнение със състава, който започна при равенството с Манчестър Сити през уикенда. Фабиан Шер, Жоелинтон и Харви Барнс бяха тези, които запазиха местата си.

Нюкасъл доминира очаквано през първата част, макар че четвъртодивизонният тим се представи много добре в защита и не допускаше чисти положения пред вратата си. "Свраките" владееха топката в над 80% от времето, но трябваше да чакат до самия края на полувремето, за да вземат преднина. Това се случи, след като Пигот фаулира Алмирон в наказателното поле, а Фабиан Шер бе точен от бялата точка за 1:0.

И през второто полувреме Нюкасъл владееше повече топката, но пак не стигаше до много чисти положения. Този резултат обаче бе достатъчен, за да може тимът на Еди Хау да продължи напред. Гостите завършиха без точен удар и с 20% контрол над топката.

Нюкасъл ще приема Челси на "Сейнт Джеймсис Парк" на 30 октомври.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти