Танак: Тиери да не си мисли, че е спечелил титлата

Въпреки че изостава с цели 29 точки от съотборника си Тиери Нювил при оставащи два кръга до края на сезона в Световния рали шампионат (WRC), Ойт Танак предупреди белгиеца да не си мисли, че титлата вече е спечелена.

Нювил ще може да си гарантира титлата още в рали „Централна Европа“ по-късно този месец. За целта той ще трябва да спечели с поне две точки повече от Танак и да не губи повече от 10 от Себастиен Ожие и 15 от Елфин Еванс.

Нювил: С Ойт трябва да работим заедно, за да спечелим отборната титла

С оглед тези сметки шансовете на Нювил да стане шампион през 2024 година са изключително големи. Танак обаче напомни на съотборника си, че битката още не е приключила.

„Очевидно разликата е голяма, но нека да кажем, че Тиери все още не е в безопасност. Имахме късмет, че Себ (Ожие) имаше проблеми в петък. Като изключим това, ние нямахме какво да направим срещу другите Тойоти в Чили. Дадохме максимума от себе си и спечелихме точките, които можехме. Те (Тойота) се върнаха, но нека да видим. Сега отивам на асфалт и би трябвало да имаме добри стартови позиции. Определено битката още не е приключила и ние трябва да работим здраво“, каза Танак.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти