Нико Петров: Следващият мач за Лудогорец в Европа ще е много важен за класирането напред

Футболният анализатор и бивш футболист - Нико Петров, бе специален гост в студиото на Sportal.bg, което проследи най-интересните моменти около поражението на българския евробоец Лудогорец с 0:2 от чешкия вицешампион Славия (Прага) в дебютния им мач от тазгодишното издание на Лига Европа.

Фалстарт за Лудогорец - чехи излъгаха "орлите" в Разград

Петров изрази мнението, че следващият мач на "орлите" е от решаващо значение те да запазят шансовете си за класиране в по-нататъшната фаза на турнира, като изтъкна няколко фактора, които накланят везните в полза на родния шампион срещу тима на Виктория (Пилзен), на който ще гостуват на 3-и октомври.

Виктория (Пилзен) пусна билети от по 19 евро за феновете на Лудогорец

"Може би, ако този мач бъде загубен, много трудна и невъзможна става задачата на Лудогорец, но пък поводи за оптимизъм трябва да ни дава това, че Славия са победили Виктория с 3:0 в последния мач. Тоест, Виктория би следвало да са много по-слаби от Славия и ако днес е бил мачът на моменти в коя посока да тръгне, то срещу Виктория да се надяваме, че ние като отбор гостуващ да поведем и да направим нещо подобно на днешната среща само че с обратен развой", каза Петров.

Сираков: Това не трябва да се повтаря и няма да се повтори

Петров говори и с какво е необходимо да наградят разградчани, тъй като и Виктория (Пилзен) и Славия (Прага) са чешки отбори, така че вече родните евробойци трябва да са наясно какви са особеностите на отборите от този регион.

"Малко повече острота ни трябва в аатакуващ план. Да се опитваме малко повече да доминираме. Не знам дали е от полза това, че играем срещу два чешки отбора седмица след седмица, а по-скоро ми се струва, че Лудогорец не трябва да противодейства на тези отбори - макар и с по-голям бюджет от Лудогорец, ами и да се опитва да ги надиграва. Това е било силата винаги на Лудогорец, нещото, с което винаги се е отличавал. Особено на собствен терен, въпреки че от Салвия (Прага) помним много по-грандиозни отбори, които са побеждавани на този стадион. ЦСКА Москва, ако не се лъжа - така че Лудогорец единственото верую, което трябва да изповядват е атака. Този отбор с това е запомнен през годините", добави Петров.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти