ЦСКА - София бие с дискусионна дузпа пред шест хиляди в Благоевград

ЦСКА - София постигна втора поредна победа в първенството след трудна домакинска победа с 1:0 над Берое в мач от 9-ия кръг на efbet Лига. Годуин Коялипу осигури успеха на своите след точно изпълнена дузпа в даденото от рефера продължение на първата част.Двубоят се игра пред шест хиляди "червени" фенове в Благоевград.

Домакините заложиха на почти същата 11-ка, която победи с 3:0 Локомотив (София) в предишния кръг. Единствената промяна бе отсъствието на Вион за сметка на Илиев, за който това беше дебют като титуляр.

Преди двубоя феновете на "червените" организираха шествие. Те бързо стигнаха до стадион "Христо Ботев" и препълниха трибуните 30 минути преди старта на сблъсъка.

Иначе мачът закъсня с повече от 10 минути заради куриоз. Оказа се, че камерите за ВАР са поставени така, че при пълен стадион феновете пречат на тяхната работа. Именно поради тази причина дикторът призова запалянковците на няколко пъти да се преместят надолу, каквото и да значи това.

Първата интересна ситуация се откри пред вратата на домакините. В 11-ата минута Енцо Еспиноса получи пас от дълбочина, след което напредна и стреля, но Густаво Бусато се намеси на ниво.

Малко след това заралии осъществиха още едиин опасен набег отляво, но бранителите в "червено" се справиха, изчиствайки в корнер.

След първия четвърт час ЦСКА - София наложи сериозен териториален натиск и пренесе играта изцяло в половината на гостите, но без да създава кой знае какви положения до 28-ата минута. Това можеше и да не е така, ако Етоо и Коялипу бяха уцелили по-добре топката от изгодни позиции в наказателното поле на противника.

Нещата се промениха в 29-ата минута, когато Коялипу засече центриране отдясно с глава, но ударът му профуча покрай горния ляв ъгъл.

Само 120 секунди по-късно Илиев влезе изключително грубо с бутоните напред в колената на играч от Берое и трябва да е доволен, че реферът не го изгони, а му показа само жълт картон.

Последваха спокойни минути до заключителната част на първото полувреме. Тогава, в даденото от рефера продължение, ЦСКА - София откри резултата чрез Коялипу от спорна дузпа. Тя бе отсъдена за съприкосновение срещу Кареасо. Реферът Димитър Димитров не отсъди нищо, но ВАР арбитърът Волен Чинков се намеси и го извика да гледа видео. След него Димитров промени решението си и посочи бялата точка, а играчите на Берое изразиха несъгласие с действията на съдиите.

Положението бе гледано и за засада на Коялипу в хода на атаката, но ВАР установи, че такава няма.

На почивката Илиев напусна игра за сметка на Вион.В 51-ата минута Еспиноса центрира отляво, а Ферер изпревари Пинто и шутира от добра позиция, но в аут. В ответната атака Локило получи отдясно и бързо подаде в наказателното поле към Коялипу. Таранът отправи много добър удар с глава, но Мота плонжира и изби в корнер.

Три минути след това добър удар на Линдсет излизе в аут. Секунди по-късно Фаетон проби отляво в наказателното поле на Берое и намери Коялипо. Той от своя страна засече с крак, но твърде слабо и Мота спаси изстрела му от 4-5 метра.

В 65-ата минута Локило можеше да вкара ефектен гол. Крилото се нагърби с изпълнението на фал близо до страничната линия и отправи директен удар към вратата, който намери напречната греда.

Пет минути по-късно Кордоба изпусна Пинеда, нападателят на старозагорци се озова очи в очи с Бусато, но си поведе дълго топката и вратарят я улови.

Фаетон можеше да сложи точка на спора в 90-ата минута, когато получи от Линдсет, финтира бранител и шутира с левия крак от 12-13 метра, но слабо и в ръцете на Мота.Така ЦСКА - София извоюва трудно нови три точки, а успехът изкачи "червените" на 10-о място и даде нова глътка въздух на тима след кошмарния старт на сезона.

ЦСКА - СОФИЯ - БЕРОЕ 1:01:0 Годуин Коялипу 45+3

ЦСКА - СОФИЯ: 1. Бусато, 99. Етоо, 5. Делова, 13. Кордоба, 18. Пинто, 26. Кареасо, 10. Линдсет, 22. Локило, 73. Илиев, 11. Фаетон, 77. Коялипу

БЕРОЕ: 1. Мота, 4. Минго, 5. Скуадроне, 6. Родригес, 8. Пачаме, 11. Ферер, 15. Еспиноса, 17. Пинеда, 19. Алгара, 20. Монсеглио, 23. Сейхас

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти