Торино надви десет от Верона и оглави Серия "А"

Отборът на Торино надви тима на Верона с 3:2 в мач от 5-ия кръг на италианската Серия "А". Успехът прати играчите от северна Италия на първото място в класирането, докато съперникът им остана първата половина на таблицата.

Антонио Санабрия откри резултата в 10-ата минута в полза на гостите, но съвсем скоро в 12-ата Григорис Кастанос изравни.

В средата на полувремето торинци можеха да поведат отново, след като получиха правото да изпълнят дузпа, но авторът на първото попадение Санабрия се провали при изстрела си от бялата точка.

Давидович от домакините, който извърши нарушението получи директен червен картон и рано бе пратен "под душовете". Това даде възможност на гостите да заиграят по-свободно и се реваншираха на за пропуснатата дузпа в 33-тата минута, когато Дуван Сапата върна предимството им.

Малко преди края на редовното време пък Че Адамс реши всичко с трети гол в 79-ата минута.

В третата минута на продължението Даниел Москера върна едно попадение за отбора на Верона, но до края имаше прекалено малко време и резултатът остана непроменен.

Така Тимът на Торино сензационно оглави класирането преди шампионът Интер да изиграе мача си от кръга, докато съперникът им загуби във втори пореден мач.

Още от Футбол свят

Виж всички