Якирович: Трябва да се наслаждаваме, а не да се крием по терена

Наставникът на Динамо (Загреб) Сергей Якирович сподели, че неговият отбор не трябва да изпитва страх преди гостуването на Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига.

“Предстои ни страхотен мач срещу много силен съперник. Вчера ги анализирахме. Те притежават такава класа, че не знаеш откъде да започнеш. Амбициите ни не са приключили с това, че се класирахме за основната фаза. Трябва да сме смели. Със сигурност през по-голямата част от мача ще страдаме. Знаем колко мощен е Байерн. Надявам се в отделни моменти да ги парираме. Важното е да се наслаждаваме на мача, а не да се крием по терена”, сподели Якирович.

“Изпробвахме различни варианти и позиции. Утре (днес - б.р.) ще решим на каква система да заложим, така че да изпитваме най-малко трудности без топка и да направим нещо, когато сме с нея. Има някои слабости в играта на Байерн. Хари Кейн получава голяма свобода. Той се връща анзад и отваря пространства за останалите нападатели. Трябва да намерим начин да ги спираме по фланговете, но и в наказателното поле”, обясни бившият халф на родния ЦСКА.

Мнението си за предстоящия двубой сподели и нападателят на хърватския тим Бруно Петкович.

“Не искаме само да сме в Шампионската лига, а да постигнем нещо. Байерн е един от най-силните отбори в света. Те започнаха сезона много добре. Наясно сме с класата им, но и ние имаме силните си страни. Трябва да изиграем по най-праивлния начин картите си, за да измъкнем точка или три. Аз съм отборен играч и ще се зарадвам повече на добър резултат, отколкото на мой гол”, каза Петкович.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти