Слот: Милан не е само Леао, няма шанс Киеза да е титуляр

Мениджърът на Ливърпул Арне Слот сподели, че се отнася с огромно уважение към първия съперник на неговия тим в Шампионската лига - Милан. Мачът е тази вечер на “Сан Сиро”, а мърсисайдци ще се опитат да се върнат към победите, след като през уикенда допуснаха сензационно поражение от Нотингам Форест.

“Не мисля, че някой треньор изпитва страх спрямо друг отбор, но при всички положения се отнасяме с голям респект към Милан. Те имат класа и показаха, че са в добра форма с победата с 4:0 над Венеция. Със сигурност не се страхуваме, но уважаваме съперника”, заяви Слот на пресконференция снощи.

“Трудно е да се каже колко точки ще са ни необходими, за да се класираме за следващата фаза. С Фейенорд веднъж преодоляхме групите с 6 точки, но е ясно, че ако искаш да си сред първите 8, трябва да си постоянен в резултатите си. Още е рано да даваме оценки на новия формат. Всяка вечер ще има интересни мачове. Това е атрактивно и за зрителите, и за самите футболисти”, каза Слот.

Фонсека: Мачът с Ливърпул е добра възможност за играчите ми да покажат, че се учат и израстват

Федерико Киеза е много добър играч. Той е талантлив, работоспособен и в същото време може да действа на няколко позиции в атака. Честно казано, би било голяма изненада, ако утре (днес - б.р.) започне като титуляр. Не очаквайте това, но ако имаме нужда от него, може да запише минути. Със сигурност е рано да играе цял мач”, обясни мениджърът на Ливърпул.

“Със сигурност сме взели мерки, за да спрем Рафаел Леао. Разучили сме силните му страни. Но Милан има и други опасни нападатели. Трябва да се защитаваме като отбор, за да им противодействаме”, подчерта нидерландецът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти