Манчестър Сити очаква победа в първото дело срещу Премиър лийг

Адвокатите на Манчестър Сити са уверени, че ще постигнат победа в делото, което клубът заведе срещу Пемиър лийг. То касае правилото на Висшата лига за трансакции с асоциирани страни. Целта на въвеждането му, което стана факт след закупуването на Нюкасъл от Публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия, бе всички сделки между даден клуб и други лица, свързани със собствениците на въпросния клуб, да се извършват на справедлива пазарна стойност, а не на раздути цени, с които клубовете да оправят счетоводството си. Сити се противопостави на това решение, което адвокатите на клуба определиха като “тирания на мнозинството”.

Поне три клуба подкрепят Манчестър Сити във “войната” с Премиър лийг

Според “Таймс” вече е приключило двуседмичното изслушване по делото, в което и други клубове са дали своите показания. Едни са били в подкрепа на каузата на Манчестър Сити, а други - в полза на Премиър лийг. Решението се очаква съвсем скоро, като според споменатия източник правният екип на Сити смята, че изслушването е минало добре за тях и те очакват “някаква форма на победа”.

Интересно е, че решението по това дело ще дойде точно в началото на големия процес срещу Манчестър Сити, който стартира в понеделник. Той ще разглежда 115-те обвинения, повдигнати от Висшата лига срещу “гражданите” за нарушаване на финансовите правила. Крайното решение по това дело се очаква през март следващата година.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти