Рафа Мир опитал да се свърже с една от жертвите в опит да я убеди да оттегли жалбата

Испанският футболист Рафа Мир, който преди десет дни бе арестуват по обвинения в сексуално насилие и изнасилване, е направил опит да се свърже с една от жертвите в опит да убеди нея или нейната приятелка да не подават жалби или впоследствие да ги оттеглят, информира местно издание “Las Provincias”.

Обвиненият в изнасилване Рафа Мир с първо официално изявление, Валенсия скоро решава какво да прави с него

Двете жертви са подали сигнал и впоследствие са дали показания пред местната полиция, показвайки регистрите на обажданията си, както и чатове в “Уотсап”, в които той се опитва да се свърже с тях. Футболистът на Валенсия е изтъкнал, че е публична личност и че всичко това може да повлияе сериозно на кариерата му, като индиректно е загатнал за пари, с които разполага, като възможност да се компенсира действието.

Валенсия обяви какви мерки ще вземе относно казуса с Рафа Мир

На втори септември сутринта две момичета подадоха жалби в полицията, свидетелствайки, че са станали жертва на изнасилване и сексуални посегателства в къщата на Рафа Мир от него и негов приятел, който също е футболист. Впоследствие той бе задържан, а след прекарани две нощи зад решетките освободен под гаранция. Седмица по-късно Мир излезе с официално изявление, в което отново заяви, че е невинен и очаква да бъде доказано от съда. Новите факти обаче поставят под съмнение това твърдение. От Валенсия също излязоха с изявление, че осъждат всякаква форма на сексуално насилие, но не и с конкретни решения за наказание на Рафа Мир.

Задържаният Рафа Мир заплашен от присъда като на Дани Алвеш

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти