Третият отбор на ЦСКА - София обърна Пирин (Разлог) за първа победа на Югозапад

Третият отбор на ЦСКА - София постигна първа победа от началото на сезона в Югозападната Трета лига. "Червените" се наложиха над Пирин (Разлог) с 2:1 в отложена среща от петия кръг на първенството, играна на стадиона в град Сливница.

Благой Родов откри резултата за "сините" в 32-рата минута след хубаво изпълнение на пряк свободен удар, което рикошира в стената и затрудни вратаря на символичните домакини. Момчетата на Румен Трифонов отговориха светкавично и само 60 секунди по-късно изравниха. След добро взаимодействие между Илиян Димитров и Юлиан Гилов, последният се озова на отлична стрелкова позиция и не сбърка - 1:1.

В 71-вата минута ЦСКА - София осъществи пълен обрат. Капитанът Алесандро Николов стреля силно от фал в близост до наказателното поле, а Иван Димитров не се намеси по най-добрия начин и от това се възползва Светозар Евтов, който добута топката в мрежата на противника.

При ситуацията останаха известни съмнения за нарушение срещу стража на Пирин, но такова не бе отсъдено и попадението беше зачетено. В крайна сметка то донесе трите точки на "червените", които се изкачиха до 14-ото място в класирането. Тимът от Разлог остава една позиция по-назад и с точка по-малко.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти