ВАР лиши Борнемут от победа срещу Нюкасъл

Отборите на Борнемут и Нюкасъл завършиха наравно 1:1 на “Виталити Стейдиъм” в двубой от втория кръг на Премиър лийг. Това е четвърто реми в последните пет шампионатни двубоя между двата тима.

Мачът започна с превес на гостите, но постепенно “черешките” се окопитиха и дори стигнаха до гол в 37-ата минута. Тогава Антоан Семеньо отне топката от Жоелинтон пред наказателното поле, навлезе в него и пусна пас към Маркъс Тавърниър, който със своя шут откри резултата. Въпреки това след почивката “свраките” поеха инициативата и в 77-ата минута отбелязаха изравнително попадение, след като Антъни Гордън засече центриране на резервата Харви Барнс. В добавеното време на срещата домакините решиха, че са вкарали победен гол чрез влезлия от пейката Данго Уатара, който се разписа при корнер. След проверка с ВАР обаче попадението беше отменено заради игра с ръка на крилото.

Така Борнемут не успя да спечели и втория си мач в английския елит през този сезон след равенството 1:1 с Нотингам Форест. Нюкасъл пък остава без загуба от началото на кампанията след успеха с 1:0 над Саутхамптън.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти