Официално: Жоао Феликс отново е играч на Челси, лондончани пак преминаха границата от 200 млн.

Челси официално обяви трансфера на Жоао Феликс от Атлетико Мадрид. Според английските медии сделката е на стойност 46.3 милиона паунда, като 4.3 милиона от тях са под формата на бонуси. 24-годишният португалец подписа договор със “сините” за седем години.

Феликс се завръща на “Стамфорд Бридж”, където игра под наем във втората половина от сезон 2022/23. Тогава той отбеляза едва четири гола в 16 мача в Премиър лийг. През миналата кампания португалецът игра под наем в Барселона, като реализира 10 попадения в 44 срещи за каталунците.

Феликс е 11-ото ново попълнение на Челси за това лято, като с неговия трансфер клубът отново премина границата от 200 милиона паунда (202.6 млн.), похарчени за нови играчи. В тази бройка влиза и бразилецът Естевао, чийто трансфер бе вече обявен, но той ще се присъедини към клуба официално през следващото лято. Иначе останалите нови са: Киърнън Дюсбъри-Хол, Марк Гиу, Омари Келиман, Тосин Адарабиойо, Ренато Вейга, Кейлъб Уайли, Филип Йоргенсен, Аарон Анселмино и Педро Нето.

“Наистина съм щастлив да се върна в Челси и нямам търпение да започна. Виждам някои познати лица от последния път, което е винаги приятно. Харесваше ми времето, което прекарах тук, заради което казах на приятелите си и семейството си, че бих искал да се върна във Висшата лига. Чувството да направя това с Челси е страхотно. Вълнувам се от завръщането си”, сподели Феликс пред сайта на лондончани.

По-рано днес Атлетико пък обяви официално трансфера на Конър Галахър от Челси. Двата клуба водеха паралелно преговорите за тези две сделки.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти