Де Роси: През второто полувреме стояхме по-добре

Треньорът на Рома Даниеле Де Роси прие със смесени чувства равенството 0:0 с Каляри. Той е доволен от представянето на отбора си през втората част, макар и той да не успя да стигне до победата.

"Стояхме по-добре през второто полувреме. Преди това имахме проблеми с контраатаките. Теренът бе сух и казах на играчите да не задържат твърде много топката. Бяхме по-организирани след почивката. И двата отбора имаха положения, но ние стияхме по-добре", смята Де Роси.

Той коментира и представянето на новото попълнение Матиас Соуле.

"Искам от него да атакува опонентите си. Той постоянно е активен в мача. Той е млад и прави грешки, но като цяло представянето му е позитивно. Притежава класа, а ние търсехме подобен играч, който да атакува с бързина и класа", добави специалистът.

След това той отново коментира представянато на отбора си след почивката.

"В защита се движехме по-добре, но трябва да поработим върху движението ни в последната третина. Когато си прибран твърде дълбоко и движиш топката настрани, рискуваш да стане проблем. Исках от отбора да действа вертикално и успяхме да притиснем Каляри", допълни още Де Роси.

Накрая той коментира и ситуацията с Дибала и представянето на новото попълнение Артьом Довбик.

"Вече говорих достатъчно по въпроса с Дибала и нямам какво да добавя. Нека коментираме трансферния прозорец на 1 септември. Бих се притеснил само, ако Пауло си тръгне и не му намерим адекватен заместник. Това е единственото, което ме притеснява - да не загубим играч и да не го заменим. Относно Довбик, първото полувреме изпитваше трудности и не получи много топки. След почивката се справи много добре. Бори се здраво, за малко да отбележи. Убеден съм, че ще вкара доста попадения", завърши италианецът.

Още от Футбол свят

Виж всички