Конте преди дебюта си с Наполи: Започваме от нулата, нужно е търпение

Наполи започва от нулата след разочароващия си сезон в Серия "А", в който завърши 10-и, и новият треньор на отбора Антонио Конте призова за търпение в процеса на обновяване на състава.

Италианският специалист пое отбора през юни, след като „партенопеите“ преминаха през трима различни треньори през миналия сезон, изпълнен с посредствени резултати, които попречиха на тима да се класира за евротурнирите. Конте, който спечели четири титли в Серия "А" с Ювентус и Интер, заедно с титлата в Премиър лийг в Челси, иска търпение от клуба и неговите фенове през новата кампания.

"Нашата идея е да дадем 200%. Трябва да надхвърлим границите си, всички ние, защото това е критичен момент за Наполи, президентът вече каза, че предстои обновяване. Направил съм своите оценки и съм напълно съгласен с него, има нужда от тотална реконструкция, от основи. Отбор, който пуска на пазара 10-12 играчи, означава, че се обновява и като всяка реконструкция се нуждаем от търпение и смирение“, коментира Конте на пресконференцията си преди мача с Верона.

Когато наставникът пое Ювентус през 2011 г., тимът беше завършил на седмо място предходния сезон и той веднага го изведе до три поредни титли в първенството, но сега не предвижда толкова бърз успех в Наполи.

"Очаквах по-добра ситуация, положителни изненади, затова, когато говорих в началото, казах, че дори и след такава отрицателна година не трябва да захвърляме всичко. Очаквах положителни изненади, но ми беше трудно да намеря такива. Ние не казваме, че сме в нулева година, а в такава, в която е много близо до нулата. Това не ме плаши, но е по-добре да сме ясни, знаем с какви проблеми ще се сблъскаме", каза още Конте.

Той отказа да говори за Виктор Осимен, който се очаква да бъде оставен извън състава за Верона, като нигерийският нападател вероятно ще напусне клуба през този трансферен прозорец, и предупреди, че ще отнеме време, за да върне неаполитанците обратно на върха. "Не знам колко време ще отнеме на Наполи да стане конкурентен отново, дали са необходими шест месеца, година или две, не мога да кажа“, допълни треньорът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти