Обещаващо начало за Астън Вила след първи успех като гост над Уест Хам от 13 години

След като през миналата кампания проби в топ 4, Астън Вила започна обещаващо и новия сезон в Премиър лийг. Бирмингамци надделяха с 2:1 като гост над отбора на Уест Хам, който направи много амбициозна селекция през лятото. Новото попълнение на "виланите" Амаду Онана откри още в четвъртата минута, а Лукас Пакета (37') изравни от спорна дузпа. Тимът на Унай Емери пропусна доста добри възможности, но все пак стигна до победата след гол на Джон Дюран (79'). Това е първи успех на Астън Вила като гост на Уест Хам в мач от първенството от 2011 година.

Още в четвъртата минута Онана даде преднина на Вила, след като засече с глава отблизо центриране на Тилеманс от корнер. Гостите продължиха да играят много по-добре. В десетата минута Ареола спаси удар на Роджърс, а малко след това стражът на Уест Хам изпревари и Уоткинс. В 23-тата минута изстрел от малък ъгъл на Бейли, който вече бе преодолял Ареола, срещна гредата. Десетина минути след това шут на Макгин пък премина на сантиметри встрани от далечната греда. Вместо Астън Вила да увеличи преднината си, в 35-ата минута срещу бирмингамци бе отсъдена малко пресилена дузпа, след като Мати Кеш повали Соучек в наказателното поле. Полякът претендираше, че първо е играл с топката, което бе факт, но това не го спаси, а Лукас Пакета бе точен от бялата точка, с което изравни резултата в 38-ата минута.

Това попадение поразклати Вила и в 40-ата минута Пакета намери Емерсон, който стреля до близката греда, но Мартинес изби.

Три минути след началото на втората част Уест Хам можеше да направи пълен обрат, след като Кудус със страхотна “рабона” центрира към Соучек, чийто удар обаче бе блокиран от Дин.

В 56-ата минута Соучек падна в наказателното поле, претендирайки че е фаулиран от Торес. Нарушение обаче не бе маркирано, след което Вила организира страхотна контраатака. Бейли намери Тилеанс, чийто изстрел бе блокиран от Мавропанос, след което Морган Роджърс можеше да се разпише, но Ареола някак успя да спаси.

В 66-ата минута и Джон Дюран пропусна страхотен шанс, след като бе изведен от Дин, но стреля встрани. Това бе поредният голям пропуск на бирмингамци.

В 73-тата минута в игра за Уест Хам се появиха Фюлкруг, Съмървил и Уорд-Праус.

В 79-ата Джон Дюран най-сетне изведе отново Вила напред. Торес изведе с хубаво подаване Маатесен, който с едно докосване продължи към Рамзи. Последният продължи към Дюран, който стреля по земя под плонжа на Ареола - 1:2.

Четири минути преди края лондончани имаха много добра възможност отново да изравнят, но Мартинес спаси удар с глава на Ингс отблизо. В седмата минута на добавеното време пък Конса блокира с гърди пред самата голлиния удар на Соучек. След това Соучек не успя и с добавката, правейки голям пропуск.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти