Брайтън разпиля Евертън на “Гудисън Парк” в дебюта на Хюрцелер в Премиър лийг

Най-младият мениджър в историята на Премиър лийг Фабиан Хюрцелер стартира гръмко кариерата си в Англия, след като воденият от него Брайтън разби с 3:0 като гост Евертън. Каору Митома (25’), Дани Уелбек (56’) и Симон Адингра (86’) се разписа за “чайките”, които бяха допълнително улеснени от факта, че домакините останаха с човек по-малко в 66-ата минута, когато Ашли Йънг получи червен картон.

“Карамелите” започнаха добре. Още в петата минута мощен удар на Харисън бе отклонен в корнер, а след него топката се озова във вратата на гостите, но попадението бе отменено заради засада. В следващите минути двубоят стана много отворен. Удар на Жоао Педро срещна гредата, а в 26-ата Брайтън взе аванс. Уелбек изведе Минтех отдясно, след което новото попълнение на “чайките” преодоля Миколенко и с прострелно ниско центриране намери на далечната греда Митома, който просто засече във вратата.

В края на полувремето Минтех напусна със съмнения за сътресение след тежък сблъсък с Миколенко.

В началото на второто полувреме Саймън Хуупър отсъди дузпа за Евертън, след като изглеждаше, че Дънк закача крака на Калвърт-Люин в наказателното поле. Дарън Ингланд, който отговаряше за ВАР, обаче призова реферът да изгледа повторение на ситуацията и Хуупър отмени решението си. Скоро след това - в 56-ата минута, Брайтън удвои аванса си. Гей сгреши и подаде на Вийфер, който веднага намери Уелбек. Нападателят напредна и стреля точно от границата на наказателното поле. В 64-тата Митома можеше да вкара трети гол за гостите, но Пикфорд се намеси блестящо и спаси.

Две минути по-късно домакините останаха с човек по-малко, след като Ашли Йънг получи директен червен картон заради това, че фаулира откъсващия се Митома. На 39 години и 39 дни Йънг стана най-възрастният играч в историята на Премиър лийг, който получава червен картон.

Четири минути преди края Брайтън организира още една брилянтна контраатака, с която стигна до трети гол. Уелбек разсече отбраната с хитър пас, намери Симон Адингра, който с хубав удар от границата на наказателното поле направи 0:3.

В добавеното време Аяри добави още едно попадение, което обаче бе отменено заради засада.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти