Доживотна присъда за убийците на бивш треньор по борба и съпругата му

Софийският градски съд постанови доживотен затвор за Георги Начев и Пламен Шляпашки за извършеното от тях убийството на 75-годишния бивш треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано. Двамата подсъдими са осъдени и да заплатят общо около 300 хил. лева неимуществени вреди на близките на жертвите.

Адвокатите на подсъдимите казаха, че ще обжалват решението на съда. От прокуратурата посочиха, че ще обмислят дали да протестират, тъй като от държавното обвинение поискаха доживотен затвор без замяна за подсъдимите.

Убийството бе извършено през 2019 година, а телата на жертвите бяха открити, разчленени в бидони, в язовир край Негован.

Йордан Атанасов дълги години живял и работил в чужбина. Неговото име влезе в новинарските хроники у нас през 2001 година, когато воденият от него национален отбор по борба на Нигерия, е заплашен да бъде изритан от Световното първенство, което се провежда в София. Предвиденото наказание било заради късното явяване на африканския отбор у нас. Атанасов е работел и като треньор в Саудитска Арабия.

снимка: bntnews.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти