Де Дзерби обясни защо е напуснал Брайтън и заяви, че Марсилия е стъпка нагоре

Новият треньор на Марсилия Роберто Де Дзерби разкри защо е напуснал Брайтън в края на миналия сезон. В обширно интервю за “Екип” италианският специалист определи поемането на френския клуб като стъпка нагоре в кариерата му, въпреки че е имал възможност да остане да работи в Англия.

“Имахме различни идеи със собственика на Брайтън. Обичам футбола, обичам да работя, но искам да имам свобода. Там вече не беше за мен. Не исках да приемам некоректни неща. Имах възможност да остана в Англия, но след внимателно обмисляне, избрах Марсилия. Мисля, че това е идеалната атмосфера за мен”, сподели Де Дзерби.

“Треньорската ми кариера започна в петото ниво на италианския футбол, прекарах една година в Шахтьор и играхмe в Шампионската лига, две години във Висшата лига, завършихме шести веднъж. Идването ми в Марсилия е стъпка нагоре. Всеки знае, че Премиър Лийг е най-доброто първенство в света, защото англичаните знаят как да продават продукта си. Миналата година гледах много мачове от Лига 1 на Марсилия, но и на Пари Сен Жермен, Ланс и Брест. Знам какви са изискванията на първенството”, допълни той.

Де Дзерби коментира и ситуацията с Мейсън Грийнууд, който е най-скъпото лятно попълнение на Марсилия: “Личните въпроси не бяха фактор за мен. Знам, че президентът е събрал цялата необходима информация за него преди да вземе решението да го привлече. Когато един футболист стане мой играч, аз съм първият, който да го постави до стената, ако не е прав. Но от останалия свят ще го защитавам като мой син”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти