Ханзи Флик остана оптимист след тежкото поражение на Барса от Монако

Късно снощи Барселона допусна изненадващо и разочароващо поражение с 0:3 от Монако в традиционния сблъсък за трофея “Жоан Гампер”, който винаги играе роля и на представяне на отбора преди старта на сезона. То дойде изненадващо и на фона на добрите резултати и представяне в предсезонната подготовка. Въпреки това след срещата новият треньор Ханзи Флик, който бе приет добре от феновете на отбора опита да вдъхне оптимизъм, заявявайки, че те могат да очакват по-различно лице на старта на Ла Лига срещу Валенсия в края на седмицата.

Монако се подигра с Барса

“Знаем на какво е способен този отбор, Това не беше нашата игра, не се представихме добре, но срещу Валенсия нещата ще са различни. Сигурен съм, че ще се представим по друг начин. По-добре е да губим сега, отколкото през сезона. Когато загубиш с 0:3, не е лесно за феновете, но атмосферата на “Монжуик” бе перфектна, така че трябва да провокираме тази емоция у хората,” опита да е оптимистичен германецът.

Барселона забуксува с трансфера на Уилямс

След това той едновременно призна, че неговите футболисти са могли да се представят доста по-добре, но и акцентира върху това, че срещата е можела да се развие по съвсем различен начин.

“Имахме възможност да излезем напред в резултата и тогава нещата можеха да се развият различно. През първото полувреме не играхме толкова бързо, колкото бихме искали, не се представихме така, както го направихме в предни мачове. Направихме грешка, което им позволи да ни поведат с 1:0 и това наклони везните. Но ние можем да играем по-добре. Имаме пет дни да се подготвим за мача с Валенсия. Трябва да подобрим пресата, но съм сигурен, че в събота ще се представим по-добре,” заяви Ханзи Флик.

Барселона може и да не успее да регистрира Олмо за началото на новия сезон

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти