Наполи се размина с голям провал в дебюта на Конте

Наполи едва преодоля първия си съперник в турнира за Купата на Италия. В официалния дебют на Антонио Конте "партенопеите" бяха пред сензационно отпадане на 1/32-финалите от Модена, но все пак изтръгнаха крайния успех след изпълнение на дузпи.

В редовното времесрещата завърши без голове, независимо че Наполи отправи 28 удара по посока вратата на гостите. Виктор Осимен отново не игра за неаполитанци, но атаката изглеждаше впечатляващо и без него с присъствието на Джакомо Распадори, Хвича Кварацхелия и Матео Политано.

Преди почивката домакините бяха доста колебливи в защита и само добрите намеси на Алекс Мерет попречиха на Модена да поведе. Веднъж и гредата спаси Наполи след изстрел на Антонио Палумбо. В самия край на полувремето Леонардо Спинацола пропусна да даде аванс на "партенопеите".

През второто полувреме домакините се надпреварваха да пропускат и трябваше да минат презлотарията на дузпите. Там големият герой беше Мерет, който хвана ударите на Томас Батицела и Джовани Дзаро. От Наполи пропусна единствено Уалид Шедира.

В следващия кръг Наполи ще се изправи срещу победителя от двойката Парма - Палермо, а място на 1/16-финалите си осигури и Емполи. Тимът от Тоскана разгроми с 4:1 Катандзаро.

Джакопо Фацини вкара две попадения за Емполи, а по едно добавиха Лоренцо Коломбо и Себастиано Еспозито. Федерико Бонини отбеляза единствения гол за гостите.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти