Официално: Дани Олмо е играч на Барселона

Барселона обяви официално привличането на атакуващия халф на РБ Лайпциг Дани Олмо. Каталунците ще платят за него 55 млн. евро фиксирана сума плюс още 7 млн. евро под формата на възможни бонуси.

Олмо е подписал договор за шест сезона, като ще носи номер 20 в новия си клуб, а клаузата му за откупуване е 500 млн. евро.

"Много съм щастлив, това е сбъдната мечта. Много съм щастлив, че се връщам у дома, със семейството си, със съотборниците си от националния отбор. Наистина очаквам с нетърпение да започна всичко. Преговорите бяха интензивни, но това е нормално. С Лайпциг всичко беше направено много бързо и аз също съм им много благодарен. Сега започва нов етап и ние се стремим към всичко.

Това беше моята мечта, но трябва да подчертаем и усилията на Барса да ме доведе тук, трябва да оценим това. Горд съм, че ме искат и съм горд, че съм тук. Вече съм играл с много играчи на Барса. Очаквам с нетърпение да видя други играчи като Френки де Йонг или Левандовски, играчи с много качество. Готов съм и нямам търпение да дам своя принос и да побеждавам", заяви Олмо пред клубните медии на Барселона.

26-годишният играч се завръща в Барселона след 10 години, след като бе част от прословутата школа “Ла Масия”, преди да заиграе в Динамо (Загреб). През 2020 г. Олмо преминава и в РБ Лайпциг, с който печели на два пъти Купата на Германия и веднъж Суперкупата на Германия. За “биковете” той изигра общо 148 мача, в които вкара 29 гола.

Дани Олмо бе с основна заслуга за европейската титла на Испания, като на Евро 2024 вкара 3 гола и даде 2 асистенции. За “Ла Фурия” досега той има 39 срещи с 11 попадения.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти