Ендрик не успя да помогне на Реал да избегне загуба от Милан

Отборът на Милан победи тима на Реал Мадрид с 1:0 в мач от предсезонната си подготовка. Голът за "росонерите" отбеляза Самуел Чуквуезе (55').

Срещата е и част от американското турне на двата отбора, като тя се проведе на стадион “Солджър Фийлд” в Чикаго.

Фонсека пусна комбиниран състав, като сред по-разпознаваемите имена от стартиращите бяха Томори, Лофтъс-Чийк, Чуквуезе и Салемакерс.

От другата страна на терена Карло Анчелоти направи същото и на вратата позиционира Тибо Куртоа, а пред него бяха Васкес, Рюдигер, Гарсия, Себайос и Модрич. Към тях се присъединиха и младите надежди Арда Гюлер и Ендрик.

За Ендрик това би дебют с екипа на "белия балет", като детето чудо на бразилския футбол се задържа на терена в рамките на първото полувреме, а след почивката на негово място се появи Хуан Латаса.

С изявите си младият футболист не допринесе за новия си тим, като неговите съотборници също не бяха продуктивни в преден план и логично първата част завърши без попадения.

Десетина минути след подновяването на играта падна и единственият гол в мача. Всичко започна след лошо изнасяне на топката от страна на "кралете", които сбъркаха в центъра на терена. "Росонерите" се възползваха, за да открадната коженото кълбо и да го пренесат в опасна близост до съперниковата пеналтерия. Там абсолютно непокрит се оказа Чуквуезе, който получи пас непосредствено пред малкото наказателно поле и с удар от движение преодоля влезлия на почивката Андрий Лунин.

В оставащото време нови голове не паднаха и играчите от Северна Италия се поздравиха с крайния успех. Следващият мач за тях е на 7-и август срещу другия испански колос - Барселона. Реал Мадрид също ще изиграе демонстративен мач срещу каталунците, което предстои да се случи на 4-и август (неделя) от 2:30 часа българско време.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти