Гуардиола: Винаги е чест да играеш с Барселона, надявам се Ханзи Флик да има успех

Джосеп Гуардиола говори за срещата на водения от него Манчестър Сити с Барселона. Испанският специалист игра за Барса в периода 1990-2001 година, е след това беше начело на каталунците в продължение на четири сезона. Сити ще играе приятелски мач със "синьо-червените" на 31 юли в Орландо, САЩ.

"Мачовете с Барса винаги са повече от специални. Това е клубът на живота ми. Не ме интересува дали е приятелски мач. Винаги е чест да играеш срещу тях. Роберт Леандовски е фантастичен играч. Беше в моя състав в Байерн (Мюнхен) и много добре знам на какво е способен на терена. В един мач той отбеляза четири гола за десет минути", коментира 53-годишният Гуардиола.

Бившият национал на Испания говори за назначението на треньора Ханзи Флик начело на Барселона."Надявам се на най-доброто за отбора. Ханзи Флик е изключителна личност. Неговият тим е единственият, който доминираше във всичко. Байерн беше този доминиращ клуб. Един ден срещнах Ханзи Флик и му пожелах най-доброто. Надявам се всичко да се нареди добре за него. Той ще има нужда от търпение. Барса винаги ще има потенциал", каза още мениджърът на английския шампион.

Още от Футбол свят

Виж всички