Фабри изненада Краузър на Диамантената лига в Лондон

Европейският шампион в тласкането на гюле от Рим 2024 и водач в континенталната ранглиста за сезона Леонардо Фабри победи двукратния олимпийски шампион и световен рекордьор в дисциплината Райън Краузър на Диамантената лига в Лондон - последна проверка преди Олимпийските игри в Париж. Италианецът се наложи в надпреварата с 22.52 метра, които регистрира в своя пети опит.

Световният рекордьор в дисциплината и водач в планетарната ранглиста за сезона с 23.07 м Краузър завърши втори с 22.37 м. Третото място в сектора зае неговият сънародник от САЩ Пейтън Отердал с 22.13 м.

“Развълнуван съм. Днес беше наистина трудно, но беше добре да завърша с голямо хвърляне. Наистина съм щастлив, защото психически наистина се подобрявам много и съм уверен за Париж. Отивам си у дома, да да тренирам здраво и просто очаквам с нетърпение Париж”, каза Фабри след надпреварата.

В хвърлянето на копие при жените победата извоюва австралийката Маккензи Литъл с личен рекорд от 66.27 м. Сръбкинята Адриана Вилагош подобри националния рекорд на страната си и с 65.58 м зае втората позиция, а трета с 62.99 м се нареди американката Маги Малоун-Хардин.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти