Италия за втори път има двама четвъртфиналисти на "Уимбълдън"

За втори път в историята си Италия има двама четвъртфиналисти на “Уимбълдън”, след като Лоренцо Мусети се справи със съпротивата на станалия известен французин Джовани Мпечи Перикар с 4:6, 6:3, 6:3, 6:2.

Мусети и световният номер 1 Яник Синер са двамата представители на Ботуша в четвъртфиналната фаза, а това се случва за втори път в историята, след като през 2021-ва други двама го сториха - Матео Беретини и Лоренцо Сонего.

Мусети беше в ролята на лек фаворит срещу доста по-неопитния гигант от Франция, който след първия сет не можа да наложи преимущество с основното си оръжие - сервиса, а и започна да прави прекалено много грешки от форхенд. Перикар направи общо 105 аса в предишните си три мача, но големият брой двойни грешки този път го разочароваха.

За Мусети това е първо класиране на четвъртфиналите в кариерата, след като досега само на “Ролан Гарос” два пъти - през 2021-ва и 2023-та беше достигал изобщо до четвърти кръг. Той направи само осем непредизвикани грешки срещу Перикар срещу цели 42 за съперника му.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти