Световен шампион с Италия: Проектът на Спалети вече е приключен

Носителят на световната титла по футбол с Италия от 1982 година Алесандро Алтобели предупреди, че проектът на Лучано Спалети като селекционер на националния отбор на страната вече е "приключен". Еврошампионът от 2021 година Италия отпадна на осминафиналите на Евро 2024 и реакциите след разочароващия резултат продължават.

"Трябваше да направим повече. Ние сме единствените отговорни", коментира Алтобели и добави: "Класирахме се за фазата на елиминациите в последната секунда и след това бяхме доминирани от Швейцария. Те са добър отбор, но някои въпроси изискват отговор, ако не можем да ги победим."

Виери: Всички са виновни за ранното отпадане на Италия

"Чувал съм Спалети да се оплаква, че няма достатъчно време. Но, ако ви предложат националния отбор и смятате, че играчите не са на висотата на задачата, не трябва да приемате", аргументира се бившият нападател.

Попитан дали това означава, че според него селекционерът трябва да подаде оставка Алекандро Алтобели заяви: "Не много треньори са правили това. Нужна е смелост. Той и Габриеле Гравина казаха, че искат да продължат проекта, но този проект вече приключи. Треньорът е доста хвален, когато отборът печели, но когато има поражения, той трябва да приема критиките."

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти