Тен Хаг: Една грешка реши мача

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг нямаше поводи за радост след загубата с 0:1 от Арсенал. Това поражение сериозно застраши шансовете на "червените дяволи" да се класират за участие в Европа догодина. Наставникът смята, че тимът му се е представил добре, особено с оглед на ситуацията, в която се намира. Той съжалява, че една грешка е решила изхода на двубоя.

"Бяхме равностойни. Дори и когато ни липсват шест или седем титуляри, може би дори повече, успяваме да се представим на ниво. Мачът с Кристъл Палас бе много лош и бих казал дори неприемлив. Но днес показахме съвсем различен дух и борбеност. Този отбор винаги е разчитал точно на това. Играчите винаги трябва да показват най-високо ниво, дори и когато се налага да играят на нетипични позиции, както е в момента заради всички контузии. Това е комплимент за тези, които играха, защото те бяха конкурентноспособни и се бориха докрай. Имахме шанс за по-добър резултат", смята Тен Хаг.

"Една грешка реши мача. Това бе лош момент, който не бива да се случва, но се случи. Това е част от футбола. Един детайл не се получи както трябва и мачът отиде в друга посока", допълни нидерландецът.

(АРХИВ) Спечели билет за двама за финала на Шампионската лига

Той коментира и позицията, в която се намира тима и заплахата да не се класира за участие в Европа.

"Позицията, в която се намираме, е много притеснителна. Но все още можем да постигнем целта си. Трябва да поемем отговорност. Трябва да продължим да се борим, въпреки че имаме огромни проблеми", завъри специалистът.

Още от Футбол свят

Виж всички