Лил докосва Шампионската лига с успех над Нант

Лил направи голяма крачка към класирането си в Топ 4, което дава право на участие в Шампионската лига през следващия сезон. "Песовете" постигнаха изключително важен успех с 2:1 в гостуването си на Нант от предпоследния 33-ти кръг в Лига 1 и по този начин са много близо до постигане на голямата си цел.

Героят на Лил и тази вечер бе голмайсторът на тима Джонатан Дейвид, който отбеляза и двата гола за успеха на своя тим в рамките на три минути. Той първо се разписа в 8-ата минута с глава след центриране от корнер, а в 11-ата удвои преднината на своя тим, като получи топката около точката на дузпата, елегантно финтира прекия си пазач и отбеляза за 0:2.

(АРХИВ) Спечели билет за двама за финала на Шампионската лига

Нант успя да върне едно попадение в началото на втората част. В 54-тата минута Бени Траоре почти от аутлинията успя да върне назад към Матис Албин, който от движение стреля и отбеляза за 1:2.

Домакините обаче не успяха да направят нищо повече и трябваше да преглътнат загубата, която ги оставя на 14-тото място с 33 точки. Лил пък излезе 3-ти с 58 точки.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти