Бен Симънс отново няма да играе за Австралия на голям турнир

Плеймейкърът на Бруклин Нетс Бен Симънс няма да играе на Олимпийските игри в Париж. Това стана ясно, след като селекционерът на Австралия Брайън Гооржиън определи разширения състав от 22-ма души за Игрите във френската столица, като в него не личи името на една от звездите на австралийския баскетбол в последните години.

Както е известно, Симънс продължава да страда от различни физически проблеми, като той още се възстановява от операция в гърба, която сложи край на сезона му в НБА. 27-годишният баскетболист игра в само 15 мача на “мрежите” от началото на сезона, в които записа средно по 6.1 точки, 7.9 борби и 5.7 асистенции. Интересното е, че избор №1 от Драфт 2016 не е обличал екипа на националния си отбор от над едно десетилетие, като за последно той го стори през 2013-а. Оттогава насам той изброяваше различни причини, които нямаха общо с физическото му състояние, но сега проблемът явно е пряко свързан именно с това.

В негово отсъствие Австралия ще бъде водена на Олимпиадата от играчи като Джош Гиди, Данте Екзъм, Джо Ингълс, Пати Милс и Матийс Тайбъл. Ето кои са 22-мата състезатели в разширения състав на “кенгурутата”:

Екзейвиър Куукс, Дайсън Даниелс, Матю Делаведова, Данте Екзъм, Сам Фролинг, Джони Фърпи, Джош Гиди, Крис Гулдинг, Джош Грийн, Джо Ингълс, Ник Кей, Джок Ландейл, Уил Магней, Уил МакДоуъл-Уайт, Джак МакВей, Пати Милс, Киану Пиндър, Дуоп Рийт, Матийс Тайбъл, Деян Василиевич, Джак Уайт, Роко Зикарски.

Австралия ще се изправи срещу Канада, както и срещу два все още неизвестни съперници в група “A” на Игрите. Те ще станат ясни след края на олимипйските квалификационни турнири в началото на юли. Самата Олимпиада пък ще се проведе от 27 юли до 11 август.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти