Каменова показа класа и донесе второ злато за България от "Странджа"

Светлана Каменова се поздрави с успех и във финалния ден от 75-тото издание на международния боксов турнир "Странджа". Българката триумфира в категория до 57 килограма след успех над Мижгона Самадова (Таджикистан) с единодушно съдийско решение след три рунда доминация на ринга в зала "София"

Родната боксьорка откри срещата с много финтове. Тя успя да обърка съперничката си със своя обратен гард. В първата част нямаше много точни попадения от страна и на двете боксьорки, но българката бе по-прецизна и технична и това и заслужи рунда в съдийските карти.

Във втория рунд доминацията на националката ни продължи. Тя използваше умело предната си ръка, за да подготви мощни удари със задната ръка в трупа и главата на Самадова. Медалистката от световни и европейски първенства работеше умело и с краката си и изтегляше встрани и назад след атаките си, което я предпазваше от контрите на таджикистанката.

Третата част на Каменоа бе най-впечатляваща. Тя се движеше с лекота из ринга и успя да контролира темпото и хода на двубоя от началото до края на рунда. С няколко точни крошета тя си подпечата победата и си заслужи златния медал.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти