Унион се отдалечи от опасната зона след четвърти пореден домакински успех

Унион (Берлин) се откъсна на шест точки от зоната на изпадащите в Бундеслигата, след като победи с 1:0 Волфсбург у дома в двубой от 21-вия кръг. Данильо Дуки реализира единственото попадение в добавеното време на първата част, което продължи повече от 25 минути заради дълго прекъсване на срещата, предизвикано от традиционния в последно време протест на феновете.

В самото начало на срещата Йонас Винд от Волфсбург стреля, но стражът на Унион Фредерик Рьонов улови. Последваха няколко неточни удара и за двата отбора, като първо Кевин Фоланд не уцели вратата на “вълците”, а Матиас Сванберг от гостите също бе далеч от целта. Така се стигна до 27-ата минута, когато феновете на Унион започнаха да хвърлят куп тенис топки по терена в знак на протест към плановете на Германската футболна лига за привличане на нов инвеститор. Това наложи срещата да бъде прекъсната за близо 25 минути, като отборите бяха прибрани в съблекалнята от главния съдия Матиас Йоленбек.

 След подновяването на играта последва нов удар на Винд, който не затрудни Рьонов. В даденото от рефера огромно продължение Андрас Шафер от домакините също можеше да се разпише, но ударът му с глава мина сантиметри от вратата на Павао Перван. Така се стигна до 26-ата минута от даденото допълнително време за игра, когато “железните” откриха резултата. Кевин Фоланд центрира остро от корнер, а централният защитник Данильо Дуки с глава се извиси и се разписа - 1:0 за Унион (Берлин). Така приключи и първата част, минала под знака на дългото прекъсване.

През второто полувреме двубоят се динамизира, но чистите положения не бяха толкова много. В самото начало на частта Тусар имаше шанс да удвои за домакините, но ударът му премина на сантиметри над напречната греда. Гостите търсеха изравнително попадение и най-близо до него бе Винд в 64-тата минута, когато нападателят стреля с глава към далечния ъгъл, но Рьонов се намеси добре и спаси. Натискът на „вълците“ в края също не даде резултат.

За Волфсбург това бе шести пореден мач без победа, като отборът вече е на девет точки от шестата позиция. Унион пък постигна четвърти пореден домакински успех.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти