Автогол донесе втора победа на Нигерия

Нигерия си осигури второто място в Група „А“ на Купата на африканските нации, след като победи с 1:0 Гвинея-Бисау в последния си мач от груповата фаза. Единственото признато попадение бе автогол на Опа Санганте в 36-ата минута, а още три гола бяха отменени по различни причини.

„Суперорлите“ поведоха в 36-ата минута след автогол на Сангане, който в желанието си да изчисти топката преди Осимен да я засече, я прати във вратата си след центриране отляво на Моузес Саймън. В добавеното време Осимен пропусна страхотна възможност да удвои, след като стреля с глава, но топката премина встрани.

Нападателят на Наполи прати топката във вратата на Жонса Мендеш в 59-ата минута, но попадението бе отменено, тъй като Осимен игра с ръка преди това. 

До края още две попадения – по едно за двата отбора, бяха отменени заради засади и така резултатът се запази.

Нигерия завършва със седем точки, колкото има и победителят в групата Екваториална Гвинея, който по същото време разби с 4:0 домакина Кот Д’Ивоар. Гвинея-Бисао отпада от турнира, след като остана на последно място без спечелена точка. Серията без успех на отбора за Купата на Африка възлиза вече на 12 мача. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти