Контузия спря Свитолина, сензацията Носкова продължава на Australian Open

Тийнейджърката Линда Носкова се класира за четвъртфиналите на Australian Open. Чехкинята продължи напред за сметка на Елина Свитолина, която получи контузия в осминафиналния мач помежду им и беше принудена да се откаже след едва три изиграни гейма. 

Свитолина поиска медицински таймаут, след като допусна пробив в маратонския първи гейм и загуби втория на нула. Тя опита да продължи, но още веднъж беше пробита и реши да се оттегли. Украинката напусна корта със сълзи на очи, докато публиката я аплодираше.

Носкова поднесе най-голямата сензация в Мелбърн до момента, като елиминира световната номер 1 Ига Швьонтек. 19-годишната тенисистка за първи път ще играе на четвъртфинал в турнир от Големия шлем. Следващата й съперничка е Даяна Ястремска, която също мина през квалификациите, а днес отстрани двукратната шампионка Виктория Азаренка.

"Много съжалявам за Елина и се надявам тя скоро да се възстанови", заяви Носкова, която достигна до полуфиналите на турнира в Бризбън в началото на годината, но беше спряна от Елена Рибакина.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти