Състезатели от различни възрасти ще спорят за наградите на 59-я лекоатлетически крос "Освобождение" в Разград

Състезатели от различни възрасти ще спорят за наградите на 59-то издание на лекоатлетическия крос "Освобождение". Състезанието, организирано от Община Разград и Регионалното управление на образованието със съдействието на спортен клуб по лека атлетика “Лудогорец” и Ученическата спортна школа "Руси Бухтев", е посветено на 28 януари – Деня на Разград и 146-та годишнина от Освобождението на града, съобщиха от общината.

Стартът е в 14:00 ч. на 24 януари от площад „Възраждане”. Участниците ще бъдат разпределени в осем възрастови групи. Състезателите, съобразно възрастовата група, ще пробягат маршрути с дължини между 300 и 2200 метра. За класираните на първите три места във всяка възраст ще има медали и предметни награди, а за тези от четвърто до шесто място – грамоти и предметни награди.

Заявките за участие могат да се подават до 23 януари в деловодството на Община Разград или на ел. пощи: rusi_buxtev65@abv.bg и z.georgieva@razgrad.bg. Пълният регламент и карта на маршрутите са публикувани на интернет сайта на Община Разград в секция "Образование и спорт". Над 200 деца и възрастни се включиха в 58-то издание на лекоатлетическия крос "Освобождение" в Разград, организиран по повод празника на града.

Крос "Освобождение" е най-старото лекоатлетическо състезание, провеждано без прекъсване в Разград. За първи път се организира на 31 януари 1965 година за 87-ата годишнина от освобождението на града. През 1994 година с решение на Общинския съвет кросът се посвещава на Деня на Разград - 28 януари, и става част от програмата, посветена на празника. Цялата програма от празничните събития за тази година може да види на сайта на Община Разград.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти