Синер не срещна затруднения срещу Баес

Яник Синер записа убедителна победа над Себастиан Баес в двубоя си от третия кръг на Australian Open. Италианецът спечели мача в три сета с 6:0, 6:1, 6:3, като престоя на корта по-малко от два часа.

Световният №4 буквално помете своя опонент в първите два сета. В първия Баес не успя да запише дори гейм, а във втория спечели първото си подаване, но това бе максималното, което успя да стори.

Третият сет предложи искрица интрига, като в началото вървеше гейм за гейм до 2:2. Тогава обаче Синер проби подаването на Баес за 3:2, а след това направи и втори пробив в деветия гейм, който се оказа и решаващ, за да оформи крайното 6:3.

Синер записа шест аса и 34 печеливши удара в хладното и ветровито време в Мелбърн.

"Като цяло се чувствам страхотно тук. Наистина съм щастлив от това как се чувствам в момента. Очевидно мачовете са малко по-различни от тренировките и нека да видим как ще реагирам в следващите кръгове, но в момента се справям добре", коментира Синер след двубоя.

Най-доброто класиране на Синер на Откритото първенство на Австралия беше място на четвъртфиналите през 2022 година и сега прогнозите са отново да достигне тази фаза, като преди това трябва да преодолее Карен Хачанов на осминафиналите. 15-ия в схемата Хачанов, полуфиналист в Мелбърн миналата година, елиминира чеха Томаш Махац с 6:4, 7:6(4), 4:6, 7:6(5).

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти