Една от най-отровните змии се появи на корта по време на мач в Бризбън

Една от най-отровните змии в света се появи на корта по време на мач от турнира по тенис в Бризбън, Австралия. Срещата между Доминик Тийм и Джеймк МакКейб от квалификациите бе прекъсната за около 40 минути, след като влечугото бе забелязано от хора от трибуните.

50-сантиметрова змия бе идентифицирана като източна кафява змия, която е определяна като втората най-отровна сухоземна змия. След като зрители сигнализираха на съдията за случващото се, мачът бе спрян. На място се появи професионалист, който успя да улови змията и за щастие до инциденти не се стигна.

"Аз съм любител на животните, особено на екзотичните. Но разбрах, че тази змия е била наистина опасна заради отровата си, а тя бе съвсем близо до децата, които подават топките. Ситуацията бе много опасна. Досега такова нещо не ми се бе случвало и никога няма да го забравя", каза Тийм след победата си.

Бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Тийм премина трудно първия кръг на квалификациите на турнира на твърда настилка в Бризбейн. Австриецът спаси три последователни мачбола при сервис на съперника си Джеймс МакКейб, за да стигне до крайния успех с 2:6, 7:6(4), 6:4.

Австриецът, който в момента е номер 98 в световната ранглиста, губеше с 2:6, 3:5 0-40 от 20-годишния МакКейб, но нервите на австралиеца не издържаха и той не само не успя да затвори мача в двата сета, но и в крайна сметка го загуби. За място в основната схема Тийм ще играе с италианеца Джулио Дзепиери.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти