Рафаел Надал в момента няма особено високи очаквания към себе си

Испанската тенис звезда Рафаел Надал в момента няма особено големи очаквания към себе си. Той сподели, че за него все още е „невъзможно“ да мисли за спечелване на турнири, докато се подготвя за дългоочакваното си завръщане в Бризбън, след като прекара почти година извън игра заради контузия на бедрото.

22-кратният шампион от Големия шлем, който се подготвя за Откритото първенство на Австралия следващия месец, получи травмата във втория кръг в “Мелбърн Парк” през януари и пропусна остатъка от сезона след претърпяна операция през юни.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Съперниците на Надал, включително световният №1 Новак Джокович, вярват, че той ще бъде в най-добрата конкурентна форма при завръщането си, но 37-годишният играч се опита да снижи очакванията.

Джокович и Алкарас са сигурни, че Надал ще е на топ ниво при завръщането си

„Невъзможно е да мисля за спечелване на турнири днес. Това, което наистина е възможно, е да се насладя на завръщането си. Не очаквам много... не съм играл от една година, което е доста дълъг период”, заяви Надал.

“Единствената ми цел в момента е да давам всичко от себе си на корта и да се опитвам да бъда конкурентен. Самият факт, че съм тук, за мен е успех”, заяви Рафа, който след пристигането си в Австралия тренира със 8-ия в световната ранглиста Холгер Руне в тенис центъра на Куинсланд.

Испанецът, който падна до номер 672 в света, каза, че се чувства много по-добре, но все още не може да има дългосрочни цели.

„Не знам как ще продължат нещата. Не съм играч, който се опитва да предвиди какво може да се случи в краткосрочен план и е още по-трудно в среден период от време. Трябва да приема несгодите и че няма да е перфектно. Най-важното е да запазя правилната нагласа и да се трудя усърдно всеки ден“, каза още Надал.

“Бризбън Интернешънъл” започва в неделя, а Откритото първенство на Австралия е от 14 до 28 януари.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти