Наоми Осака иска да бъде вдъхновение за дъщеря си

Японската тенисистка Наоми Осака заяви, че майчинството й е дало друг поглед и, че се надява да вдъхнови дъщеря си Шай, когато се върне на корта за турнира в Бризбън. Четирикратната победителка в турнира от Големия шлем участва за последно на турнир в Пан Пасифик в Токио в края на септември 2022, а роди дъщеря си през юли тази година.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

"Да бъде майка промени живота ми много. Мисля, че това променя перспективата ми за много неща", каза Осака. "Да родя бе едно от най-болезнените неща, през които съм преминала. Това ме накара да вярвам, че физически мога да понеса много", каза бившата номер 1 в тениса.

"Искам да покажа на Шай, че тя е способна на всичко. Това е една от основните ми цели и основните причини да се върна", призна Осака.

Тя продължава подготовката ки за Откритото първенство на Австралия, което ще бъде между 14-и и 28-и януари, като тя е печелила титлата в Мелбърн през 2019 и 2021, а е стигала и два пъти до полуфинал

"Дадох си време да се подготвя по най-добрия начин, но в същото време не съм играла много мачове. Това ще бъде първият ми турнир от дълго време. Ще се опитам да се забавлявам и да се представя добре", завърши Наоми Осака.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти