Второто издание на “Нови пазар рън“ е на 10 октомври

Второ издание на шосейния пробег “Нови пазар рън“ ще се проведе на 10 октомври. Тази година състезанието ще бъде с две дистанции – 6.5 км и 13 км, а трасето отново е от центъра на Нови пазар до първата българска столица Плиска и обратно. В програмата на събитието са включени занимания по „Детска атлетика“ на 9 октомври на площада пред общината и туристическа обиколка по историческите забележителности за участниците на същия ден. На 9 октомври от 10:00 до 18:00 часа ще бъде получаването на стартовите пакети, които ще могат да се вземат и на 10 октомври от 8:00 до 9:00 на старт-финала, който е пред община Нови пазар.

Наградният фонд за най-добрите шест при мъжете и жените в двете дистанции е 3140 лв, а първите трима на дългата дистанция ще получат ваучери от Спорт Депо и фланелки Найки.

В заявките за състезанието вече са имената на Исмаил Сенанджи, Стоян Владков, Шабан Мустафа, както и най-добрите бегачи от Нови пазар – Билсерин Сюлейман – многократна победителка в състезанията от RUN BULGARIA и Михаил Вълковски – шампионът на 3000 м стийпълчейз при юношите под 20 години.

atletikabg.com

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти