Организаторите на полумаратона в Кардиф обвиниха участник в измама

Бегач беше обвинен в измама на полумаратона в Кардиф. Сион Даниелс от атлетическия клуб Ланели твърди, че е завършил състезанието за един час, седем минути и 58 секунди. 

Говорител на Run4Wales каза, че бегач е дал телевизионно интервю на финала, празнувайки това, което би било финал в топ 30 и в първите трима уелски състезатели. Но той е бил далеч зад водещите бегачи на половината разстояние и организацията каза, че най-вероятното обяснение е, че той е съкратил кръга от две мили в участък към края на състезанието. Говорителка на Run4Wales каза: 

“Организаторите могат да потвърдят, че след разследване бегач, участващ в полумаратона на Кардиф в неделя, е обвинен в измама. Мъжът, който беше представен в телевизионно интервю на S4C, твърди, че e завършил състезанието за 1:07:58, но не се появи в официалните резултати поради грешка в чипа за измерване на времето. Бегачът изпратил GPX файл от своя часовник за бягане като доказателство, но анализът показа, че файлът е от предишно издание на състезанието, което е с малко по-различен маршрут.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти