Черно море ще приближи върха или Ботев (Пд) ще се отдалечи от опасната зона?

Черно море и Ботев (Пловдив) излизат един срещу друг във втория мач от междинния XI кръг от efbet Лига. Двубоят на стадион "Тича" започва с първия съдийски сигнал на Георги Гинчев в 19:30 часа.

Футболистите на Илиан Илиев записват най-добрия старт в първенството в историята на клуба от Морската столица, като "моряците" все още нямат загуба през сезона. Преди няколко дни момчетата на бившата звезда на Бенфика и Маритимо завършиха 1:1 при гостуването си на ЦСКА 1948 в Бистрица.

Очаква се дебютът на новия нападател на Морето Брено Тейшейра да се състои през октомври заради документална процедура, която бави включването му в плановете на треньора, което значи, че бразилецът ще пропусне и двубоя с ботевистите в квартал "Чайка". При успех над "канарчетата" Черно море ще приближи на точка от лидера Локомотив (Пловдив), който е пред тежко гостуване на шампиона Лудогорец.

Ботев (Пд) отнесе солена парична глоба, Тракийското дерби без публика

Същевременно Ботев (Пловдив) няма победа от началото на септември, когато пловдивчани надвиха с 3:1 Славия на "Колежа". В петък "канарчетата" отстъпиха с 1:2 пред ЦСКА - София под тепетата, а заради пирошоуто от страна на феновете и монетата, с която беше уцелен наставникът на "червените" Нестор Ел Маестро, пловдивският клуб беше глобен с 17 300 лева и ще посрещне без публика Берое в събота.

Ботев (Пловдив) започна подготовка за битката с Черно море

Футболистите на Душан Керкез не получиха почивка след срещата с "червените" в петък. Ботев се намира на 12-та позиция в класирането на efbet Лига с актив от девет точки, с 15 по-малко от "моряците" на Илиан Илиев.

Илиан Илиев: Заслужавахме да спечелим, с Алекс Фернандес мога да си позволя всичко

ЧЕРНО МОРЕ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; В. Попов, Атанасов, Дробаров, Панов; Гарсия, Панайотов; Пашеко, Сула, А. Василев; А. Илиев

БОТЕВ ПД (4-2-3-1): Ханкич; Ето'о, Конте, Лам, Балоянис; Рабей, Нади; Н. Минков, И. Попов, Акере; Бароан

СЪДИЯ: Георги ГинчевСТАДИОН: "Тича", ВарнаНАЧАЛО: 19:30 часа

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти