Два гола в добавеното време, единият от които от дузпа, донесоха обрат на Астън Вила

Астън Вила стигна до обрат и победа с 3:1 над Кристъл Палас на „Вила Парк“ в двубой с драматичен край от петия кръг на Премиър лийг. Бирмингамци доминираха преди почивката, но пропуснаха шансовете си и в 47-ата минута се оказаха изоставащи в резултата след гол на Одсон Едуар. Джон Дюран изравни в 87-ата минута, а в добавеното време Вила стигна до пълен обрат след голове на Дъглас Луис от дузпа в 108-ата минута и на Леън Бейли в 101-вата минута. Дискусии предизвика наказателния удар, тъй като от ВАР посъветваха рефера Дарън Ингланд да прегледа повторение на ситуацията. Най-често в такива ситуации главните съдии променят решението си, но в този случай това не се случи.

Унай Емери бе направил една промяна от мача с Ливърпул. Диего Карлош отпадна заради контузия, но новото попълнение Николо Дзаниоло започна за първи път като титуляр за Астън Вила.

Кристъл Палас бе без своя мениджър Рой Ходжсън, който по-рано днес се с почувствал зле. Уил Хюз и Крис Ричардс започнаха за гостите.

В 19-ата минута Уоткинс бе изведен очи в очи с Джонстън, но стражът на лондончани спаси. В 34-тата минута пък гол на Диаби бе отменен заради засада. Към края на частта и Кеш пропусна добра ситуация. Домакините имаха претенции за дузпа в добавеното време, когато силен шут на Диаби срещна ръката на Ричардс. Ситуацията бе прегледана на ВАР, но наказателен удар не бе отсъден. Така Вила не успя да се възползва от шансовете си през първото полувреме.

Гостите започнаха ударно втората част. В 47-ата минута Матета преодоля Пау Торес, след което напредна по десния фланг, забеляза Одсон Едуад и му подаде. Мартинес тръгна да излиза, но се подхлъзна и за нападателя остана най-лесното - 0:1. Малко след това Едуад пропусна добра възможност да направи пълен обрат.

Уоткинс и Езе на два пъти пропиляха шансове и за двата отбора. Краят обаче се оказа изключително драматичен. В 87-ата минута Дюран изравни, след като овладя на гърди центриране на Дин и стреля мощно под гредата. В добавеното време главният рефер Дарън Ингланд отсъди дузпа за домакините след падане на Уоткинс в наказателното поле. ВАР прегледи ситуацията и посъветват съдията да изгледа повторение, но реферът реши да остане верен на първоначалното си решение. Дългас Луис бе точен от бялата точка, правейки пълен обрат в осмата минута на добавеното време. В 101-вата Леън Бейли отбеляза трети гол за Вила, след като Диаби го намери много добре пред вратарското поле.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти