Шерика Джаксън отново доближи световния рекорд на 200 метра, но не успя да го подобри

Двукратната световна шампионка на 200 метра Шерика Джаксън отново направи изключително бягане, но остана на 14 стотни от световния рекорд на половин обиколка на американката Флорънс Грифит-Джойнър от 21.34 секунди, поставен при спечелването на олимпийската титла в Сеул през 1988 г.

Ямайската спринтьорка спечели бягането на 200 м на Диамантената лига в Брюксел вчера с 21.48 секунди (0.2 м/сек). Така тя постигна четвъртото най-силно време в историята на дисциплината, постави нов рекорд на Диамантената лига и нов рекорд на турнира. Предишният рекорд на турнира беше 21.64 сек на легендарната й сънародничка Мерлин Оти от 1991 г.

Втора на половин обиколка в Брюксел завърши бахамката Антоник Страхан с 22.31 сек, а трета американката Джена Прандини с 22.47 сек.

“Просто трябва да дадеш най-доброто от себе си и това направих днес“, каза Джаксън, която сега притежава три от четирите най-добри времена в историята.

“Чувствах се много добре тази вечер, определено чувствам, че се приближавам до този рекорд. Но също така е важно да се забавляваме и наистина се забавлявах тази вечер. Беше добър сезон и се надявам да спечеля още една победа и да се доближа до този рекорд“, каза още Джаксън.

29-годишната ямайка допълни също така, че на финалния турнир в Орегон по-късно този месец ще има още една възможност да подобри световния рекорд на 200 метра. Личният рекорд на Джаксън е 21.41 сек, с който спечели световната титла в Будапеша през миналия месец.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти