Якоб Ингебригтсен подобри световен рекорд на Хишам Ел Геруж в Брюксел

Двукратният световен шампион на 5000 метра и двукратен сребърен медалист от планетарни шампионати на 1500 метра Якоб Ингебригтсен постави нов световен рекорд по време на Диамантената лига в Брюксел. 22-годишният норвежец, европейски рекордьор на 1500 м от това лято, прати в историята постижението на 2000 метра на легендарния Хишам Ел Геруж от 4:44.79 минути, което седеше на върха от 1999 г. Ингебригтсен свали рекорда до 4:43.13 мин в първото си състезание след Световното първенство в Будапеща през миналия месец, където защити титлата си на 5000 м и взе сребро на 1500 м.

“Винаги е забавно да подобриш рекорд. Този се приема като световен рекорд, а не като най-добър резултат в света. Знам, че успях да подобря този рекорд, но имах някакъв вирус преди десет дни и наистина не знаех как ще се чувствам. Въпреки това се чувствах много добре и направих добро състезание.

Честно казано, тези рекорди не бяха трудни за мен. Разбира се, когато трябва да го правиш сам, е наистина трудно, но получих голяма помощ от пейсмейкърите. Всъщност успяха да ми помогнат повече, отколкото очаквах“, каза сподели Ингебригтсен след състезанието.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти